Ultimele stiri

Un bărbat de 36 de ani a fost accidentat în timp ce traversa carosabilul printr-un loc nepermis

Un bărbat de 36 de ani a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa carosabilul prin loc nepermis. Poliţiştii recomandă pietonilor să traverseze carosabilul doar prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător, după o asigurare temeinică, iar şoferilor să acorde o atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni.

La data de 06 ianuarie, în jurul orei 10.10, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza municipiului Timişoara.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că o femeie de 45 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe strada Dacilor, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un pieton care se afla angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis.

În urma accidentului, pietonul, un bărbat de 36 de ani, din Timişoara, a fost rănit uşor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii le recomandă pietonilor:

  • Traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!
  •  Înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!
  • Atenţie – în lipsa indicatoarelor ce vă permit să traversaţi ( trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate.
  •   După  coborârea  din  mijloacele  de  transport  în comun,  aşteptaţi  plecarea  acestora  din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!
  •  Nu traversaţi în fugă strada!
  • Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!
  • Nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*