Ultimele stiri

Un bibliotecar din vestul țării se pregăteşte să traverseze înot Canalul Mânecii

avram iancu

Un bărbat de 39 de ani, Avram Iancu, care lucrează ca bibliotecar la Petroşani şi este înotător amator, se pregăteşte pentru a traversa înot, în luna august, Canalul Mânecii, el făcând ultimul antrenament la Galaţi, unde va parcurge, duminică, o distanţă de 42 de kilometri pe Dunăre.

vram Marius Iancu, în vârstă de 39 de ani, este un înotător amator din Petroşani şi vrea să traverseze înot Canalul Mânecii, în luna august, după ce anul trecut a avut două tentative nereuşite.

Pentru parcurgerea Canalului Mânecii, supranumit şi „Iadul de Gheaţă” din cauza temperaturii foarte scăzute a apei, situată între 13 şi 18 grade Celsius, sportivii nu au voie să poarte costume de protecţie din neopren, potrivit regulamentului competiţiei, motiv pentru care traversarea este şi mai dificilă.

„Am realizat nişte tentative foarte bune de a traversa înot Canalul Mânecii, am înotat 41 de kilometri din 34 de kilometri (distanţa dintre maluri în cel mai îngust loc al canalului – n.r.), deci mai mult decât trebuia din cauza unor curenţi foarte, foarte puternici. Să nu uităm, în Canalul Mânecii domneşte Dumnezeu. Acolo, condiţiile sunt foarte imprevizibile şi nimeni nu poate să spună sută la sută că traversează. Poţi să pleci pe soare şi apă liniştită şi să te trezeşti în mijlocul unei furtuni şi atunci trebuie să abandonezi tentativa. Ca să reuşeşti, chiar dacă de multe ori în viaţă te mai loveşti de eşecuri, ca să reuşeşti trebuie să perseverezi, să încerci în primul rând şi, după aceea, prin perseverenţă şi muncă şi, de ce nu, şi cu un pic de noroc, îţi trebuie îngăduinţă divină, eu cred că voi reuşi. Au fost oameni care prin credinţă au umblat pe mare; eu cred că prin credinţă voi putea să treversez Canalul Mânecii”, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Avram Iancu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*