Ultimele stiri

Un câine, aproape UCIS de un veterinar care trebuia să-l sterilizeze. Ce spun stăpânii animalului

caine

Un câine era să moară, după ce stăpânii l-au dus pentru a fi sterilizat la o clinică veterinară de lux din Dumbrăvița, după ce medicul veterinar a greșit operația. Animalul de companie a fost salvat de un alt medic, iar acum stăpânii lui se gândesc să facă reclamație la Colegiul Medicilor Veterinari.

Totul a început acum două săptămâni, povestește proprietarul animalului, când l-a dus pe Jumbo la clinica privată din Dumbrăvița pentru sterilizare. “Când am venit să-l luăm, câinele tremura. Ni s-a spus că este un câine cu foarte multe probleme, că are și probleme cu inima, că era să moară în timpul operației. La clinica la care l-am dus ulterior ni s-a spus că nu are nicio problemă cu inima și că l-au injectat cu prea multă anestezie”, povestește stăpânul animalului.

Medicul veterinar Laura Rațiu, care a realizat operația de sterilizare, i-ar fi secționat uretra câinelui, acuză proprietarii animalului de companie. Mai mult, medicul nu le-a spus acestora ce s-a întâmplat, ci doar le-a dat un tratament pentru animal, în speranța că se va vindeca. Dar starea câinelui era din ce în cea mai rea, a slăbit foarte mult, astfel că stăpânii lui Jumbo l-au dus la un alt medic. “Deja câinele arăta foarte rău și s-a hotărât să se intervină chirurgical. După operație. ni s-a spus că uretra a fost tăiată și cusută apoi, dar nu s-a vindecat, de aceea nu mai putea să urineze cățelul. Rezultatul a fost bun, un câine refăcut, dar nu s-a putut repara uretra și doctorii au fost nevoiți să îi facă alt orificiu prin care să urineze”, povestesc stăpânii animalului.

Revoltați, aceștia au mers la primul medic veterinar care a operat câinele pentru a primi explicații, însă acesta n-a vrut să recunoască că a greșit intervenția. “Dr. Laura Rațiu a susținut sus și tare că nu a greșit cu nimic și că ea așa face toate operațiile. Dacă nu făceam operația la celălalt doctor, câinele murea. Vom face reclamație la Colegiul Medicilor Veterinari, care asigură și protecția animalelor”, mai spun proprietarii lui Jumbo.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*