Ultimele stiri

Un centru de zi pentru copii din familii cu probleme a fost inaugurat la Timişoara

Centru de zi

O nouă zi, o nouă inaugurare la Timişoara. Primarul Nicolae Robu a prezentat, astăzi, un centru de zi pentru copii care provin din familii cu probleme. Centrul se dedică acestor cazuri sociale, funcţionând ca un after school, dar are în vedere şi părinţii, care pot beneficia de consiliere.

În momentul de faţă, la acest centru sunt 24 de copii, dar, în urma reabilitării, aici vor veni între 40 şi 45 de copii. Aceştia au vârste cuprinse între 6 şi 16 ani şi provin din familii precum cele de oameni săraci, familii cu foarte mulţi copii, familii cu un singur părinte sau familii cu părinţi abuzivi.

Centru de zi

Centrul funcţionează în fiecare zi, până la ora 16, când copiii se întorc acasă. De asemenea, aceştia servesc şi masa de prânz, la centru.

„Astăzi inaugurăm un nou obiectiv realizat din fonduri europene şi anume, obiectivul realizat prin proiectul Reabilitarea, Modernizarea şi Echiparea Infrastructurii Serviciului pentru Proiecţia Copilului şi a Familiei.  Este vorba despre un proiect care iniţial a avut o valoare de 1.5 milioane de lei, dar care, în urma licitaţiei, a ajuns să fie materializat cu 1 milion de lei. Drept urmare, am făcut şi aici o economie importantă, de circa jumătate de milion de lei. În cadrul acestui proiect, s-a făcut reabilitarea completă a acestui complex de clădiri, s-a montat un lift exterior şi, desigur, reabilitarea a vizat atât exterioarele, cât şi interioarele. S-au luat echipamente specifice, s-au amenajat două săli de clasă, o clasă club, trei cabinete şi, dincolo de utilajele obişnuite, aici sunt şi unele mai speciale care au fost achiziţionate tot în cadrul acestei reabilitări”, a spus primarul.

Conform declaraţiilor lui Nicolae Robu, lucrările s-au încadrat, şi de această dată, în termenul limită stabilit. Astfel, reabilitarea a început în data de 20.05.2013 şi s-a finalizat în 25.03.2014.

În timpul vizitei primarului, la centru se aflau deja câţiva copii care au spus că le place foarte mult să vină aici, mai ales pentru că se pot juca.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*