Ultimele stiri

Un copil resuscitează alt copil. Sanitarii pricepuți, în curtea Liceului Carmen Sylva [FOTO]

Sanitarii priceputi

În urma unui accident rutier o victimă a fost scoasă din mașină cu hemoragie internă și clavicula fracturată. Așa sună unul dintre exercițiile la care au fost supuși mai mulți elevi din Timișoara la concursul de sănătate și acordare a primului ajutor, Sanitarii Pricepuți, faza municipală. În cardul competiției micuții au resuscitat victime, le-au făcut respirație artificială sau le-au bandajat rănile.

Pentru o zi, mai mulți elevi din Timișoara au lăsat serialele preferate precum Dr House sau Anatomia lui Gray pe mai târziu și au mers în incinta Liceului Pedagogic Carmen Sylva pentru a demonstra că sunt capabili să acorde primul ajutor. Timp de câteva ore, elevii au luptat pentru desemnarea celui mai bun echipaj sanitar din Timișoara, cel care urmează să treacă în etapa județeană a concursului.

„Orice cetățean ar trebui să stie să acorde primul ajutor. Noi am încercat să ne aliniem cu celelalte țări, generalizând preocuparea noastră tuturor cetățenilor. Cred că noua generație are această preocupare văzând și foarte multe filme legate de acest lucru. În această zi toți au fost de nota zece”, a declarat în încheierea concursului Gheorghe Sebok, președintele filialei Timiș a Crucii Roșii

Trei licee din Timișoara și patru școli generale au participat cu câte un echipaj în competiția organizată de Crucea Roșie Timiș. În cadrul concursului participanții au fost supuși unei probe teoretice, în care elevii au trebuit să răspundă unor întrebări dintr-o bibliografie prestabilită. De asemenea, aceștia s-au întrecut și într-o probă practică în care au trebuit să acorde primul ajutor unor victime fictive. Câștigătorii concursului au trecut în etapa județeană a competiției care va avea loc peste două săptămâni.

Sanitarii Pricepuți este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor care se desfașoară în școlile din România. Concursul este organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății Publice și Ministerul Administrației și Internelor.

UPDATE:

Pentru etapa județeană s-au calificat echipajele Colegiului Național Bănățean și Școlii Generale Nr. 19.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*