Ultimele stiri

Un jurnalist al televiziunii publice din Rusia a fost ucis în estul Ucrainei

Un jurnalist al postului public de televiziune din Rusia a murit în regiunea Donețk din estul Ucrainei după ce a fost împușcat în abdomen, a anunțat televiziunea, potrivit ITAR-TASS și AFP.

„În această noapte (duminică spre luni — n.r.), colegul nostru Anatoli Klian, cameraman al Canalului 1, a murit la Donețk”, a precizat postul de televiziune într-un comunicat.

„Tragedia s-a petrecut în apropierea unei unități militare, unde echipa venise să filmeze un material. La fața locului au fost trase în mod neașteptat focuri din partea militarilor. Anatoli Klian a fost rănit grav în abdomen. Avea 68 de ani”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit primelor informații,  jurnaliștii călătoreau cu un autobuz alături de mame ale soldaților, care intenționau să le ceară fiilor lor să vină acasă din armată.

După ce au fost trase focuri, jurnaliștii au reușit să se urce într-un autobuz și să se îndepărteze aproximativ 500 de metri de unitate. Apoi, ei au coborât din nou, însă au fost trase noi focuri de armă. Acela a fost momentul când cameramanul a fost rănit. Colegii l-au transportat la spital, unde Anatoli Klian a murit din cauza rănii, scrie AGERPRES.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*