Ultimele stiri

Un nou atentat a avut loc astăzi la Paris. Autorul a reusit să fugă.

Doi poliţişti au fost vizaţi de un nou incident armat care a avut loc joi dimineaţa, la Montrouge, în regiunea pariziană, iar unul dintre ei este grav rănit, relatează presa franceză. Autorul incidentului a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Autorul incidentului armat care a vizat poliţişti municipali, joi dimineaţă, la sud de Paris, şi care s-a soldat cu doi răniţi, dintre care o poliţistă aflată în stare critică, a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

„Procurorul Republicii va declanşa acţiunea publică astfel încât autorul acestei crime să fie imediat identificat şi să poată fi arestat”, a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, în suburbia pariziană, unde s-a desfăşurat incidentul armat.

Surse din poliţie afirmaseră anterior că un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost reţinut la scurt timp după schimbul de focuri.

Potrivit Europe 1, cei doi agresori, înarmaţi cu arme Kalaşnikov, au deschis focul asupra unei poliţiste municipale. Rănită la spate, femeia este în stare critică. În jurul orei 09.00 (10.00 ora României), pompierii încercau să o resusciteze.

Un al doilea poliţist se afla alături de ea, dar nu a fost lovit. Anterior, o sursă din cadrul poliţiei, citată de TF1, afirma că doi poliţişti municipali „sunt la pământ”.

Potrivit Europe 1, unul dintre agresori a fost reţinut.

Un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henri Brandet, a declarat joi că pare „puţin probabil” ca acest nou incident să aibă vreo legătură cu atacul comis miercuri asupra săptămânalului Charlie Hebdo şi soldat cu 12 morţi, relatează Europe 1, în pagina electronică.

Cei doi poliţişti interveniseră în cazul unui accident de circulaţie care implica o maşină Clio gri. O maşină de acelaşi tip a fost furată miercuri de autorii masacrului de la săptămânalul francez.

Potrivit informaţiilor obţinute de postul de radio francez, un suspect a fost reţinut, însă semnalmentele acestuia nu corespund cu cele ale celor doi fraţi, Cherif şi Said Kouachi, căutaţi pentru atacul asupra Charlie Hebdo. Acest bărbat are 52 de ani şi este cunoscut de serviciile de poliţie.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a părăsit în grabă, joi dimineaţa, reuniunea de criză de la Palatul Elysée pe tema atentatului împotriva Charlie Hebdo pentru a merge la faţa locului.

 

Preluat de pe Mediafax

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*