Ultimele stiri

Un profesor de la Universitatea de Vest din Timișoara, singurul arbitru internațional de lupte de categorie olimpică din România

marilen pirtea

Universitatea de Vest din Timișoara se poate lăuda cu o nouă premieră, începând din acest an! Marius Olaru, profesor în cadrul instituției de învățământ superior timișoreană, a devenit în anul 2014 arbitru internațional de lupte de categorie olimpică, fiind singurul din România care a obținut această titulatură.

Activitatea sa la universitatea timișoreană a debutat în anul 1995, iar din 2002 a devenit arbitru internațional participând la campionate europene și mondiale de cadeți, juniori, iar din acest an și la cele de seniori.

În luna martie a arbitrat la Campionatul european de lupte de seniori din Vantaa, Finlanda, următorul pas pentru acesta fiind Campionatul mondial de seniori de lupte care va avea loc în Uzbekistan, în luna septembrie. De asemenea, Marius Olaru intenționează să se califice pentru a arbitra în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, Brazilia.

“Ne mândrim cu adevărați performeri, cadre didactice care pregătesc studenții Universității la cel mai înalt nivel, dovadă fiind numărul mare de campioni pe care i-a oferit și pregătit Universitatea de-a lungul timpului. Oameni de valoare dau, la rândul lor, valoare celor pe care îi îndrumă. Îi sprijinim și îi încurajăm în activitatea pe care o depun”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

În acest moment, Marius Olaru este singurul arbitru de lupte din România care poate să arbitreze, la seniori, campionate europene, mondiale și jocuri olimpice. La Universitatea de Vest din Timișoara predă, printre altele, Atletică grea, Lupte și Judo. De-a lungul carierei sale, a avut ca studenți numeroși campioni precum Ștefan Gheorghiță, Marian Sandu, Leonard Doroftei, Mihai Leu, Adrian Diaconu, Gabriel Brezoianu sau Cezar Popescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*