Ultimele stiri

Un scriitor nominalizat la premiul Nobel, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara

claudio magris

În baza strategiei sale de a prețui și celebra valorile, Universitatea de Vest din Timișoara a acordat, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa lui Claudio Magris, scriitor, eseist și filosof al culturii, profesor de literatură germană la Universitatea din Trieste, Italia, nominalizat la premiul Nobel pentru literatură.

Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Universității și a reunit numeroși membri ai comunității academice a Universității și a Timișoarei.

“Prezența Domniei Voastre în Aula Magna a Universității constituie o mare onoare pentru noi. Atașamentul manifest pentru spațiul căruia și Timișoara îi aparține, Europa Centrală, dar şi pentru mediul academic şi cultural timișorean, nu face decât să sporească dimensiunile bucuriei noastre”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Personalitate strălucită a lumii științifice și culturale actuale, pe care a îmbogățit-o substanțial prin cele peste douăzeci de volume consacrate istoriei culturale și politice a Europei Centrale, dar și prin operele sale literale ce au relevat și un scriitor de creativitate autentică, domnul Claudio Magris se bucură de multă vreme de recunoaștere internațională. O confirmă cele peste 30 de distincții dobândite, dar și traducerea în numeroase limbi străine a operei sale.

Momentul a făcut parte din seria de manifestări organizate cu ocazia celebrării a 70 de ani de la înființarea Universității.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*