Ultimele stiri

Un student timișorean a creat tricicleta electrică pe care oamenii au confundat-o cu un OZN [FOTO]

Abia și-a luat diploma de licență, dar deja face furori cu inovația care l-a ajutat să-și ia diploma cu nota maximă. Unii au fost șocați și au crezut că este vorba de un OZN, alții, mai puțin sceptici, s-au uitat cu atenție, părându-li-se ceva pur și simplu interesant. Dar inovația lui Claudiu Petrean, căci despre el vorbim, nu este altceva decât o tricicletă. O tricicletă electrică cu design deosebit.

tri

Cu motor, dar și cu pedale, pentru a nu fi niciodată luată prin surprindere, tricicleta are un design ieșit din comun. Aceasta este acoperită, astfel că, în caz de ploaie cel care o conduce nu va fi afectat prea tare. În plus, nici roțile și nici scaunul nu sunt uzuale, oferind astfel mai multă comoditate. În plus, motorul ușurează foarte mult deplasarea, dar în caz de nevoie pot fi utilizate și pedalele, la fel cum se întâmplă în cazul unei triciclete obișnuite.

„Ușurează munca având un motor electric, este acoperit, te ferește de ploi, iar când rămâi în pană întotdeauna poți apela la partea mecanică, adică pedalele”, explică Claudiu, cel care se bucură de tot meritul realizării unui astfel de vehicul.

Claudiu este din Lugoj și este fost student al Facultății de Design . Tricicleta electrică a construit-o pe parcursul unui an și a fost tema sa de licență. N-a lucrat încontinuu la ea. Prima dată s-a făcut proiectul, iar mai apoi s-a trecut la realizarea practică. Totul a culminat în momentul în care s-a trecut direct la punerea ei în folosință. Dacă prin Timișoara nu a prea apucat să se plimbe cu inovația care a atras atenția tuturor participanților la Târgul Regional de Inovare din Regiunea Vest, Claudiu a parcurs nu mai puțin de 45 de kilometri prin Lugoj, orașul din care este.

„M-am plimbat în Lugoj destul. Oamenii erau șocați, nu știau ce este, credeau că e OZN. Le-a plăcut”, povestește studentul amuzat.

S-a descurcat fără finanțare pentru proiectul de succes

triciceletea

Pentru realizarea tricicletei studentul n-a beneficiat de nicio finanțare, totul fiind realizat din bani proprii. Profesorul coordonator de licență al lui Claudiu Petrean povestește că piesele au fost cumpărate la mâna a doua, iar întreaga construcție a costat peste 1000 de lei.

Tricicleta electrică a fost prezentată în cadrul Târgului Regional de Inovare din Regiunea Vest de la Arad, unde inventatorul caută finanțare pentru a duce la bun sfârșit proiectul inedit. Studentul are și toate șansele, căci tricicleta a fost de departe inovația care a atras cele mai multe priviri.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*