Ultimele stiri

Un tânăr antreprenor din Timișoara, premiat la cea mai mare conferință din România pentru comunitatea online

calin balea

Întâlnirea cu un artist cu dizabilități a generat un proiect online premiat în 2014 la cea mai mare și importantă conferință din România pentru comunitatea online.

Călin Balea, un tânăr antreprenor de 23 de ani din Timișoara, a reușit să obțină, în weekendul care s-a încheiat, premiul 2 la Conferința Națională Webstock, cel mai mare eveniment din România al comunității online, la categoria Visual, pentru care au fost nominalizate 9 proiecte din totalul celor înscrise. Tânărul timișorean a participat la această competiție cu proiectul echipei CreARTiv3, pe care o coordonează începând cu anul 2012.

Proiectul CreARTiv3 încearcă să ofere prin site o experiență vizuală plăcută, combinată cu o doză de utilitate. Prin site se pot plasa ușor comenzi sau solicitări de oferte pentru o varietate de servicii artistice, de la realizarea de picturi personalizate, la servicii de design grafic.

Călin Balea este absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar în timpul studiilor universitare a început, din pasiune, să aprofundeze cunoștințe de design grafic și marketing online. Ideea proiectului CreARTiv3 a fost generată de întâlnirea cu un tânăr artist cu o dizabilitate, care reușea cu dificultate să găsească colaboratori și să-și valorifice lucrările.

„La începutul primului an de facultate am cunoscut un caricaturist surd care nu era promovat din cauza dizabilității lui. Mă gândeam că ceea ce urma să învăț la facultate îmi va fi de folos în dezvoltarea unei mici afaceri personale, care putea veni în sprijinul artiștilor. Am creat un blog simplu, un logo și am început să experimentez cu diferite canale de promovare. Nu după mult timp mi-am dat seama că abilitățile artistului cu care lucram atunci erau prea puține în comparație cu cerințele clienților. Am hotărât să încep să dezvolt ideea și am stabilit colaborări cu alți 2 artiști. Împreună cu ei am creat proiectul CreARTiv 3. Numele proiectului este o combinație a cuvintelor creativ – calitatea principală a proiectelor noastre care sunt caracterizate de unicitate, artă – pentru că acesta este obiectul muncii noastre, și 3 – pentru că acesta este numărul membrilor cu care am început proiectul”, a povestit Călin Balea despre începuturile inițiativei sale.

Din 2012, echipa CreARTiv3 s-a extins la 16 persoane: Călin Balea, în calitate de coordonator, și artiști care au comenzi pentru lucrări de artă și design.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*