Ultimele stiri

Un tânăr de 21 de ani este cercetat de poliţişti după ce a fost depistat în timp ce sustrăgea bunuri dintr-o societate comercială

La data de 04 mai a.c., poliţiştii Secţiei 5 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că un tânăr de 21 de ani a fost depistat de agenţii de pază ai unui supermarket situat pe raza municipiului Timişoara, în timp ce sustrăgea bunuri.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că bănuitul a fost reţinut după ce a trecut de casa de marcat având asupra sa mai multe produse cosmetice neachitate.

Prejudiciul în valoare de peste 660 de lei a fost recuperat în totalitate de poliţişti, bunurile fiind predate păgubiţilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*