Ultimele stiri

Un tânăr din Timișoara, printre finaliștii Galei Studenților Români în Străinătate. Unde învață Marc

student

Marc Frincu, un tânăr originar din Timișoara, ar putea fi desemnat Studentul Anului, în cadrul Galei Studenților Români în Străinătate, care va avea loc la Palatul Parlamentului în data de 8 ianuarie 2015. În cadrul concursului organizat de Liga Studenților Români din Străinătate s-au înscris 200 de studenți care învață în orașe din toate colțurile lumii.

Marc Frincu este finalist la categoria America de Nord Postuniversitar.  Tânărul din Timișoara conduce, în prezent, mai multe proiecte și concurează cu cercetători de top pentru granturi NSF în cadrul University of Southern California.

„Din copilărie am fost pasionat de știință. Setea de cunoaștere m-a făcut să lupt să ajung cât mai departe. Am obținut doctoratul în informatică la Universitatea de Vest din Timișoara în 2011 în mai puțin de 3 ani, predând în același timp studenților de acolo. Munca asiduă și perseverența s-au reflectat în numeroase lucrări, în jurnale și conferințe internaționale prestigioase, precum și în multiple participări la proiecte internaționale și naționale. Am efectuat stagii la INRIA, iar în 2012 am obținut o bursă postdoctorală la Université de Strasbourg. Obținerea unor poziții tot mai competitive la instituții de prestigiu de pretutindeni mi-a dat încredere în propriile forțe dar mi-a și demonstrat că se poate ajunge departe chiar și cu un doctorat luat în România”, povestește Marc Frincu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*