Ultimele stiri

Un timișorean, una din cele patru persoane care au primit o șansă la viață prin moartea Dorei Târziu, fata din Timiș ucisă de un șmecher cu BMW-ul

dora tarziu

Dora Târziu, fata de 16 ani din Cenad ucisă de un șmecher cu BMW-ul de etnie rromă, a murit, însă, deși a plecat la îngeri, a salvat patru vieți. Este vorba despre patru oameni care se aflau pe lista de așteptare de ani de zile în speranța că vor primi un rinichi sau un ficat, astfel încât să poată să trăiască.

Cele patru persoane care vor trăi datorită Dorei sunt Georgiana, o femeie de 32 de ani din Târgu Jiu, mama unei fete care are aproape vârsta tinerei. Aceasta a primit unul din rinichi, iar celălalt a ajuns la Robert Deac, un inginer de 29 de ani din Timișoara.

Pentru că ficatul Dorei a fost sănătos, organul a fost împărțit în două, astfel că au fost salvate două vieți, și anume a Ramonei și a Andradei, o copilă de doar șapte ani.

Dora Târziu a intrat în moarte cerebrală săptămâna trecută, după ce timp de patru zile a fost în comă de gradul IV la Spitalul Județean Timișoara. Medicii au reușit să-i convingă de părinți să fie de acord cu prelevarea de organe.

Dora a fost lovită de un șmecher cu BMW-ul de etnie rromă și lăsată pe marginea drumului într-o baltă de sânge.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*