Ultimele stiri

Un transplant a oferit două vieți! Povestea celei de-a treia femei din România care a adus pe lume un copil, deși a suferit un transplant de ficat

anamaria narai

Ca prin minune, o femeie de 35 de ani din Arad a adus pe lume un băiețel, la sfârșitul săptămânii trecute, deși a suferit un transplant de ficat în urmă cu șase ani. Acesta reprezintă cel de-al treilea caz din România, și asta pentru că apar o serie de complicații în timpul gravidității și astfel prea puține femei reușesc să dea viață unui copil, după ce au primit un ficat.

Anamaria Narai este în al nouălea cer. Femeia de 35 de ani a povestit, astăzi, că și-a dorit în ultimii ani foarte mult să aibă un copil. Dar medicii au informat-o că este imposibil acest lucru pentru că înainte de transplant, din cauza problemelor de sănătate pe care le avea, nu putea să ducă sarcina la bun sfârșit. Dar proaspăta mămică nu s-a dat bătută și imediat după ce a suferit transplantul de ficat în anul 2008, s-a documentat și a aflat că există șanse, e drept mici, să aducă pe lume un copil.

“Mi-am dorit un copil, ca orice femeie tânără și am făcut tot ce a ținut de mine să realizez acest lucru. Au mai fost mici piedici, am știut încă de la început care sunt riscurile, dar mi le-am asumat, am fost disciplinată și am urmat toate sfaturile primite de medici și am ajuns cu bine la final”, a povestit Anamaria Narai.

Femeia a născut la termen, prin cezariană, în urmă cu patru zile, un băiețel sănătos de peste trei kilograme. Ginecologul Raluca Sabău, de la clinica privată din Timișoara în care a născut Anamaria Narai, spune că puteau apărea o mulțime de complicații pe perioada gravidității, de la afectarea funcției hepatice, la hipertensiune, naștere prematură, insuficiență renală și până la infecții. Tocmai de aceea, femeia a fost internată într-un salon izolat, în care au putut intra doar o echipă de medici și asistente și familia.

“Acesta este al treilea caz documentat în România, precum și unul extrem de rar întâlnit la nivel mondial, care stă mărturie faptului că un transplant făcut la timp oferă nu doar o viață, ci două”, a precizat și doctorul Bogdan Cioata.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*