Ultimele stiri

Un tricolor URIAȘ, de 100 de metri, va fi întins la Timișoara. Ce acțiune are loc

tricolor

Acțiune inedită organizată la Timișoara în acest sfârșit de săptămână. Un tricolor uriaș, care are o lungime de 100 de metri și trei metri lățime, va fi întins în Piața Operei în cadrul Festivalului cultural „Zilele Basarabiei”, în cadrul căruia studenții basarabeni din Timișoara doresc să celebreze 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Imensul drapel a fost cusut la Chișinău de zeci de moldoveni și va fi întins în centrul Timișoarei în data de 27 martie, la ora 17.00, începând de la bustul Regelui Ferdinand și până la clădirea Operei.

”Tricolorul este cel care a reușit să ne unească de fiecare dată, indiferent de situația geo-politică din cele două state românești. În acest moment, chiar dacă suntem două state diferite, tricolorul este un lucru comun care demonstrează că noi suntem același popor pentru că ambele state au drept steag tricolorul. Timișoara și Chișinău sunt două orașe care au și ele lucruri în comun și anume Revoluțiile din 1989, respectiv 2009. Basarabia este prima regiune românească care a revenit la Țara Mamă, România, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni. În urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS își arată dorința de a ocupa Basarabia, făcând-o mai târziu, pe 28 iunie 1940, despărțindu-i de românii basarabeni de Patria-Mamă. Chiar dacă pactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat consecințele sale nu au fost reparate. Acțiunea 2012 militează deschis pentru re-Unirea celor 2 state românești, Republica Moldova și Români”, spune Victor Sârbu, președintele filialei Timiș a Acțiunii 2012.

Mai multe informații despre Festivalul cultural „Zilele Basarabiei”, care va avea loc în perioada următoare la Timișoara puteți găsi AICI!

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*