Ultimele stiri

Un update despre Michelangelo, trimis de primar direct din Singapore

Nicolae Robu

Deși este departe de casă, Nicolae Robu este în continuare preocupat de problemele orașului, iar, desigur, cea mai mare atenție îi revine șantierului Michelangelo. Asta a scris edilul într-o postare pe Facebook, în care le explică timișorenilor care mai este stadiul lucrărilor și ce mai trebuie făcut înainte de a se deschide circulația.

Nicolae Robu spune că, odată deschisă circulația, nu mai dorește să fie nevoie să o închidă, ceea ce înseamnă că totul trebuie adus, în cel mai scurt timp, la faza finală. De asemenea, edilul s-a grăbit săptămâna trecută și a afirmat că Michelangelo va fi deschis în această săptămână, ca mai apoi să afirme că, de fapt, lucrările mai pot dura chiar și două săptămâni.

Azi, din Singapore, edilul a transmis: „Ieri, am transmis un mesaj foarte clar reprezentanţilor firmelor şi Primăriei implicaţi în proiect, la şedinţa operativă condusă de directorul Chiş Culiţă: MOBILIZAREA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ LA MAXIMUM – AŞA CUM AM LĂSAT-O! -, PENTRU CA TIMIŞORENII SĂ POATĂ BENEFICIA DE PROGRESELE FĂCUTE CÂT MAI REPEDE! Mai sunt multe de făcut, chiar dacă asfaltarea la nivel de prim strat e complet realizată, pentru că, odată deschisă circulaţia, SĂ NU MAI FIE NEVOIE DE NICIO ÎNCHIDERE:
1. Trebuie montaţi parapeţii la pod
2. Trebuie turnat asfaltul de uzură pe pod
3. Trebuie să se alinieze gurile de acces la utilităţi – şi sunt zeci –
4. Trebuie turnat asfaltul de uzură pe tot carosabilul din intersecţie
5. Trebuie finalizat iluminatul
6. Trebuie amenajate spaţiile verzi
7. Trebuie amenajate trecerile de pietoni
8. Trebuie făcute marcajele de delimitare a benzilor etc.
Evident, toate acestea NECESITĂ TIMP”.

Desigur, edilul nu a putut să nu facă şi câteva referiri politice în postarea sa, după ce, ieri, Sorin Grindeanu a afirmat că edilul face calcule „penibile” prin care încearcă să demonstreze că dreapta a câştigat alegerile europarlamentare. Şeful PSD Timişoara a mai spus în comunicatul său că Nicolae Robu ar trebui să se ocupe mai mult de probleme oraşului. În această dimineaţă, edilul a replicat: „Cine, oare, e mai interesat ca mine – care, în urma asumărilor de a moderniza în forţă a oraşului, sunt paratrăsnetul tuturor nemulţumirilor -, ca traficul să se redeschidă?! Politrucii care n-au făcut nimic în viaţa lor decât să se căpătuiască şi care habar n-au ce înseamnă o lucrare de o asemenea complexitate?! Ei, ce nici măcar bănui nu pot, ce este deja finalizat – invizibil acum, fiind în subteran -, în termeni de reţele magistrale de utilităţi – (1) canalizare, (2) termoficare, (3) apă caldă, (4) apă rece, (5) reţele pluviale, (6) electricitate, (7) iluminat, (8) telefonie, (9) fibra optică -?! În niciun caz! Dar, deschiderea se va face atunci când tot ce-am arătat mai sus că mai trebuie făcut va fi făcut şi, în niciun caz, la presiunea unora şi altora! Îi respect prea mult pe timişoreni să mă joc cu ei de-a închisul-deschisul!”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*