Ultimele stiri

Un vis devenit realitate! Ce au făcut tinerii internați în Centrul de Reeducare Buziaș cu banii strânși din vânzarea lui “Zorro”, mașina realizată doar din fier vechi

zorro

Proiectul „ De la zero la Zorro” a ajuns la final, astăzi! Cei zece tineri care au luptat pentru ca Centrul de Reeducare Buziaș, în care au fost internați, să aibă un teren de sport modern, și-au îndeplinit visul. În cadrul proiectului “De la zero la Zorro” minorii, ajutați de un grup de mecanici voluntari, au realizat o mașină de teren doar din piese din fier aruncate la gunoi, în doar trei luni.

Autovehiculul a fost scos la licitație anul trecut la Salonul Auto București, iar cu banii strânși din vânzarea lui “Zorro” a fost amenajat un teren de sport cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal.

Proiectul “De la zero la Zorro” a implicat zece dintre minorii sancţionaţi penal cu măsura educativă a internării intr-un centru de reeducare, analogia dintre numele proiectului şi situaţia beneficiarilor fiind aceea că, odată instituţionalizaţi, aceşti tineri sunt priviţi de către societate ca nişte „zerouri” sau „rebuturi”, etichetă păstrată, din păcate, şi după punerea lor în libertate. La internarea în centru, ca urmare a istoricului de viață, a feedback-ului pe care îl primesc de la familie și societate, copiii  pot considera că nu sunt buni de nimic, că sunt un zero, că par a fi aruncați în coşul de gunoi al societății, şi au sentimentul că nu vor mai fi ceva sau cineva niciodată.

“Proiectul „De la Zero la Zorro” exprimă plastic, prin titlu, scopul Centrului Educativ Buziaş: acela de a asigura educaţia şi asistenţa minorilor în vederea reintegrării sociale, având in vedere faptul că privarea de libertate duce la izolarea socială şi marcarea negativă a personalităţii. Astfel,tinerii implicaţi în proiect au învăţat să urmeze o disciplină de muncă, şi-au însuşit noţiuni teoretice şi practice de mecanică şi design şi ştiu să lucreze in echipă. Dar cel mai important lucru este ca au învăţat că nimic nu este pierdut”, transmit reprezentanții Centrului de Reeducare Buziaș.

zorro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*