Ultimele stiri

UniCredit Ţiriac Bank devine UniCredit Bank, după ce Ion Ţiriac a ieşit din acţionariat

fisc

UniCredit Ţiriac Bank îşi schimbă marţi denumirea în UniCredit Bank, după ce UniCredit Bank Austria a cumpărat participaţia de 45% deţinută de Ţiriac Holdings, controlată de omul de afaceri Ion Ţiriac, şi şi-a majorat astfel participaţia la 95,6%.
„În următoarele luni procesul de rebranding va continua prin schimbarea identităţii vizuale a băncii (denumire şi logo) în contracte şi comunicarea comercială cu clienţii, partenerii, autorităţile şi a semnalisticii în întreaga reţea de unităţi teritoriale, precum şi înlocuirea instrumentelor de plată (carduri, token-uri) care poartă vechea denumire”, se arată într-un comunicat al băncii.
Reprezentanţii instituţiei de credit precizează că schimbările nu vizează caracteristicile şi funcţionalităţile produselor sau relaţiile contractuale cu clienţii, iar înlocuirea instrumentelor de plată actuale cu cele care poartă noua denumire se va realiza treptat, fără costuri suplimentare pentru clienţi.

Banca va derula şi o campanie de comunicare externă care va susţine implementarea noii denumiri, UniCredit Bank.
UniCredit Bank Austria a anunţat la începutul lunii iunie achiziţia acţiunilor reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank SA deţinute de Ţiriac Holdings, astfel că participaţia a urcat de la 50,6% la 95,6%.
Cele două părţi nu au dezvăluit preţul de vânzare sau alte detalii ale tranzacţiei.
De asemenea, UniCredit Bank Austria AG a transmis la acel moment că ia în considerare formularea unei oferte acţionarilor minoritari ai UniCredit Ţiriac Bank S.A. pentru a le achiziţiona acţiunile deţinute.
Instituţia de credit a funcţionat sub denumirea Banca Comercială Ion Ţiriac din 1991 până în 2006, când a fuzionat prin absorbţie cu HVB Bank România, iar timp de un an a activat sub denumirea Banca Comercială HVB Ţiriac SA. În 2007, banca a fuzionat prin absorbţie cu UniCredit România, rezultând astfel UniCredit Ţiriac.
La nivel naţional, banca deţine o reţea de peste 180 de unităţi teritoriale şi are circa 3.350 de angajaţi.
Grupul UniCredit Ţiriac Bank a realizat în primul semestru un profit net consolidat de 106,8 milioane lei (24 milioane euro), înainte de interesul minoritar, din care banca a raportat la nivel individual un rezultat de 84,1 milioane lei, în scădere cu 7,5%, în timp ce activele s-au redus cu 4,8%.
Banca a consemnat în primele şase luni venituri operaţionale de 617,5 milioane lei, în scădere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, cheltuielile operaţionale s-au plasat la 333,5 milioane lei, în scădere cu 1,2%, raportul cost-venituri fiind de 54%, în creştere cu 2,2 puncte procentuale.
Grupul italian este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*