Ultimele stiri

Unii primari din Timiș se cred proprietarii microbuzelor școlare. Cum le folosesc în interes propriu

microbuz scolar

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, este nemulțumit că unii primari se folosesc de microbuzele școlare, pe care le-au primit exclusiv pentru transportul elevilor, pentru a-și rezolva anumite probleme personale.

“Microbuzele școlare sunt înmatriculate pe consiliile locale, nu pe școli, iar consiliul local se ocupă de întreținerea și aprovizionarea lor. Dar unii primari consider că mașina e proprietatea primăriei și o folosesc cum doresc. Dar nu au acest drept, am avut de nenumărate ori tensiuni și conflicte cu autoritățile locale pe marginea acestui subiect”, a explicat Cornel Petroman.

25 de microbuze școlare sunt așteptate să sosească în județul nostru, începând cu luna iunie. O parte vor fi distribuite localităților care nu au avut niciodată microbuze sau localităților care au nevoie de două pentru că sunt prea mulți elevi care fac naveta.”O parte din microbuzele școlare existente sunt puse pe butuci, primele au venit în anul 1996 și nu au sosit  nou nouțe”, a precizat Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*