Ultimele stiri

Acțiune EMOȚIONANTĂ în memoria femeilor care au murit din cauza bătăilor suferite, la Timișoara FOTO

pantofi

33 de perechi de pantofi roșii și negrii au fost expuși, ieri seară, pe strada pietonală Mărășești din Timișoara, în cadrul unui eveniment dedicat informării și conștientizării asupra dimensiunilor și implicațiilor fenomenului violenței domestice pentru întreaga societate.

În cadrul evenimentului „Uniți împotriva violenței!” organizat de Asociația SPICC cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, cele 33 de perechi de pantofi au simbolizat absența femeilor, culoarea roșie sângele vărsat de victimele violenței domestice și cea neagră moartea violentă la care au fost condamnate femeile de către agresorii lor. Membrii SPICC au expus și un panou cu ”Zâmbete pe care nu le vom mai vedea”, zâmbete care odată luminau chipurile victimelor și pe care nu le vom mai putea revedea niciodată. Flashmobul a avut menirea de a prezenta soluții pentru stoparea acestui fenomen social degenerativ pe care-l reprezintă violența: soluții instituționale și soluții culturale, care vizau schimbarea mentalității colective mult prea permisive față de violența domestică.

Timp de o oră, voluntarii SPICC au împărțit trecătorilor flyere cu informații utile victimelor violenței domestice și cu soluțiile propuse pentru oprirea acestui fenomen social și au pledat pentru o acțiune concertată a noastră, a tuturor, pentru eradicarea acestui flagel.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*