Ultimele stiri

Uniune pentru cultură! Rectorii timişoreni susţin oraşul la titlul de Capitală Culturală Europeană

Rectorii universităţilor din Timişoara, în frunte cu primarul Nicolae Robu, şi-au unit forţele pentru a susţine Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. În acest sens, au semnat marţi, la sediul primăriei, o declaraţie de susţinere a municipiului pentru acest titlu.

Rectorii celor şase universităţi timişorene, patru de stat şi două private, îşi arată susţinerea „fără rezerve” pentru candidatura municipiului la titlul de Capitală Culturală Europeană, apreciind oraşul ca unul „al diversităţii culturale, etnice, religioase”. „Noi, rectorii universităţilor de stat şi private din Timişoara, reuniţi astăzi, la iniţiativa primarului municipiului Timişoara, afirmăm susţinerea fără rezerve a noastră şi a universităţilor pe care le reprezentăm pentru proiectul comunitar Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021. Considerăm că Timişoara, municipiu prin excelenţă al diversităţii culturale, etnice, religioase, ideologice etc, dar în egală măsură al toleranţei şi solidarităţii între oameni, (…) întruneşte toate cerinţele pentru a fi o excelentă capitală europeană a culturii în 2021″, se arată în declaraţia semnată de rectori şi de primarul Nicolae Robu, arată Mediafax.

Întrebat dacă această declaraţie de susţinere a Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană de către rectori vine şi în urma criticilor aduse primarului Nicolae Robu, rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea spune că este normal ca universităţiile să fie implicate în acest demers, ele fiind parte a campaniei „Timişoara, Capitală Culturală”, iar municipiul având statutul de oraş universitar. Chiar dacă încă nu a fost punctat modul în care fiecare unitate de învăţământ superior se va implica ,” fiecare universitate din Timişoara va face ce ştie mai bine pentru a susţine această campanie”, a mai declarat Pirtea.

Documentul a fost semnat de primarul Nicolae Robu, de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Marius Raica, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Regele Mihai I al României”, Paul Pârşan, din partea universităţilor de stat, şi din partea universităţilor private „Tibiscus” şi „Ioan Slavici” – de rectorul Corina Muşuroi, respectiv preşedintele Titus Slavici.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*