Ultimele stiri

Universitatea de Vest a participat la un exercițiu pilot al Uniunii Europene de evaluare a învățământului superior

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara a participat alături de peste 850 de universități la prima activitate de clasificare instituțională a universităților demarată de Uniunea Europeană sub denumirea de U-Multirank. Noua evaluare a universităților finanțată cu peste 2 milioane de Euro din fonduri UE a realizat o analiza complexă a universităților participante.

Domeniile care au fost stabilite pentru a pilota acest demers de evaluare a instituțiilor de învățământ superior au fost: fizică, inginerie electrică, inginerie mecanică și studii în domeniul de afaceri (business). Universitatea de Vest din Timișoara a furnizat informații specifice pentru două dintre domeniile menționate: fizică și studii de business.

Din România, în procesul de evaluare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara au mai participat alte 11 universități. UVT este singura universitate din Timișoara care și-a asumat acest exercițiu de transparență și deschidere spre o evaluare internațională specifică învățământului superior.

Rezultatele obținute poziționează UVT pe locuri fruntașe la nivel național. Astfel, după criteriul cercetării științifice și a conexiunilor specific, UVT ocupă poziția a treia la nivel național. Raportat la implicarea universităților în mediu economic, UVT este poziționată pe locul cinci la nivelul universităților participante din România.

„Această clasificare confirmă munca depusă la Universitate de către întreaga comunitate şi subliniază, din nou, calitatea procesului de educaţie şi cercetare, aducând mult respect familiei UVT, cât şi Timişoarei ca puternic centru universitar”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

U-Multirank a inclus peste 850 de universități participante (dintre care 62% din Europa), din 74 de țări și a colectat informații specifice de la peste 60000 de studenți.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*