Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un proiect important care-i ajută pe studenți să-și găsească un loc de muncă mai ușor

marilen pirtea

Șanse mari de angajare pentru absolvenții Universității de Vest din Timișoara, din acest an. Instituția de învățământ a câștigat un proiect important clasându-se pe primul loc în cadrul unui concurs pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu proiectul intitulat “Studenții de azi, profesioniștii de mâine”.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională.

Proiectul a fost punctat cu 96 de puncte dintr-un maxim de 100 și are un buget estimat de peste 20 de milioane de lei, fiind nu doar cel mai bine punctat proiect, ci și cel mai valoros din punct de vedere financiar.

“Și de această dată, Universitatea de Vest din Timișoara își respectă blazonul de Universitate de top clasându-se pe primul loc în cadrul competiției de proiecte. Ne-am propus să lucrăm în permanență la îmbunătățirea gradului de integrare pe piața muncii a absolvenților Universității, aceasta fiind una dintre prioritățile noastre. Ne dorim ca absolvenții să-și găsească un loc de muncă rapid și, foarte important, în domeniul în care au studiat”, spune rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Este estimat ca la proiect să participe 800 de studenți din cadrul Universității de Vest din Timișoara, principalele activități la care vor lua parte studenții sunt cele de consiliere și orientare în carieră. De asemenea, vor avea loc vizite de studiu la companii relevante pentru domeniul de specializare al studenților, prin intermediul cărora se intenționează dobândirea de cunoștințe practice privind modul de organizare și funcționare a unor entități economice, pentru 5000 de studenți. Proiectul va demara după semnarea contractului de finanțare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*