Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara, în cinci clasamente ale celor mai bune instituții de învățământ superior la nivel mondial, în 2014

universitatea de vest timisoara

Universitatea de Vest din Timișoara și-a confirmat locul în rândul celor mai bune universități la nivel mondial în cele mai recente clasificări internaționale în care sunt prezente instituții de învățământ superior din România.

Astfel, în ultimul an, instituția a obținut poziționări în QS World University Rankings, University Ranking by Academic Performance (URAP), Ranking Web of Universities, 4 Intenational Colleges & Universities 2015 (4 ICU) și U-Multirank.

De menționat este faptul că UVT se află în aceste topuri alături de partenerii săi din Consorțiul Universitaria: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București.

„Cercul restrâns în care Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește subliniază statutul acesteia de principal pol de educație, cultură și cunoaștere. Putem spune, de asemenea, că ne aflăm în parteneriat la cel mai înalt nivel în România, iar concurența se duce pe plan internațional. Rezultatele care stau la baza realizării clasificărilor sunt în folosul întregii comunități academice, a studenților, cadrelor didactice și a mediului socio-economic”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În principal, în evaluarea universităților, toate aceste topuri țin cont de factori precum cercetarea științifică și rezultatele acesteia (articole cotate ISI, citări, etc.), calitatea actului educațional, prezența în viața comunității și imaginea angajatorilor asupra absolvenților.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*