Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara, în clasamentul mondial al universităților pe specializări. Ce loc ocupă

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara urcă în clasamentul mondial al universităților pe specializări. Instituția de învățământ superior se află în top 150 mondial cu Limbi moderne. Dacă anul trecut domeniul Limbi moderne de la UVT se situa în top 200 mondial, anul acesta Universitatea a reușit o clasare în top 150.

Din România, alături de UVT în top 150 se mai află Universitatea din București cu domeniul Limbi moderne. Cu 50 de poziții în urmă, în top 200, se află Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (Limbi moderne), Universitatea din București (Lingvistică și Comunicare și Studii Media), iar în top 250 – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (Limbi moderne).

„Rezultatul este confirmarea de eforturi comune susținute. Au adus o contribuție majoră specialiștii, cercetătorii, cadrele didactice, studenții, prin livrarea și producția de material științific cu impact internațional. Mai mult, a contat substanțial și percepția angajatorilor asupra calității absolvenților, precum și părerea altor profesioniști recunoscuți la nivel mondial. Continuăm să lucrăm în aceeași direcție, spre rezultate cu impact nu doar local, ci și internațional”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Anul trecut, Universitatea de Vest din Timișoara a fost singura universitate din România clasată în top 200 specializări.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*