Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara, pe podium într-un top internațional

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara este una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior nu doar din România, ci și din lume. Conducerea UVT anunță că cercetarea de aici a primit o nouă recunoaștere internațională, de data aceasra din partea University Ranking by Academic Performance, topul internațional al universităților după performanța academică.

Astfel, domeniile Fizică și Matematică au obținut poziții de top la nivel național și internațional. În cadrul clasificării menționate, la nivel României Universitatea de Vest din Timișoara se află pe locul 2 la fizică, iar în cazul matematicii, pe locul 5. La nivel internațional, pozițiile ocupate sunt 510, respectiv 630.

Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont, de asemenea, de numărul citărilor indexate și impactul publicațiilor asupra altor cercetători. Colaborarea internațională a specialiștilor UVT a avut un aport important în metodologia clasificării, întrucât denotă acceptarea globală de care se bucură Universitatea.

„Recunoașterea la nivel internațional ne poziționează într-un cerc restrâns al universităților care produc valoare în comunitate. Cercetarea ne aduce vizibilitate și ne pune în directă colaborarea cu cele mai bune institute de profil din lume, iar studenții sunt beneficiari direcți ai creșterii competitivității internaționale. De asemenea, financiar, cercetarea aduce comunității sume considerabile prin care ne dezvoltăm în continuare“, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*