Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele mai bune 50 instituții de învățământ superior din lume

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara se numără printre cele mai bune 50 instituții de învățământ superior din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală, într-un top 100 lansat astăzi de către editorul QS World University Rankings.

Din România, doar alte patru instituții de învățământ superior au intrat în top 100, Universitatea din București, Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Criteriile au fost selectate astfel încât să reflecte aspectele relevante ale vieții și activităților universităților din această regiune. Astfel, s-a ținut cont de: reputația academică – 30%; reputația angajatorului – 20%; corp universitar/studenți – 15%; corp universitar internațional – 2.50%; studenți internaționali – 2.50%; angajați cu doctorat – 5%; impact online – 10%; lucrări per cadru universitar – 10%; citări per lucrare – 5%.

“Universitatea de Vest din Timișoara este o prezență continuă în topurile internaționale ocupând poziții cu adevărat onorabile în rândul celor mai bune instituții de educație și cercetare de pe plan mondial. Competiția nu mai este una internă, ci ne comparăm cu universități de renume de peste graniță. Aceste reușite se datorează și faptului că ne dorim mereu să fim mai buni, mai performanți, mai competitivi”, spune Marilen Pirtea, rectorul universității.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*