Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timişoara, printre cele mai bune instituţii de învăţământ superior din lume. În ce top a fost inclusă

universitatea de vest

O nouă performanţă obţinută de Universitatea de Vest din Timişoara. Instituţia de învăţământ superior a fost inclusă şi în acest an în top 800 mondial, conform QS World University Rankings. Performanța este o constantă în ultimii ani pentru UVT și este singulară în vestul țării. La nivel național, UVT se află în top alături de Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituții alături de care formează Consorțiul Universitaria.

De altfel, UVT s-a clasat în 2015 în top 150 mondial cu specializarea Limbi moderne, în clasamentul realizat de aceeași companie. Criteriile care stau la baza clasamentului QS World University Rankings, clasament realizat la nivel global încă din anul 2004, țin de reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul între numărul de studenți și corpul didactic, numărul de lucrări academice listate în publicații de specialitate, numărul cadrelor didactice internaționale și numărul studenților internaționali.

„Topurile mondiale confirmă și subliniază un cerc foarte restrâns al universităților românești cu recunoaștere la nivel global. Ne dorim ca mai multe universități să ni se alăture și au toată deschiderea noastră în acest sens. Doar într-o competiție globală se face adevărata performanță, atunci când te măsori cu cele mai bune universități din lume, atunci când depui toate eforturile să respecți cele mai bune standarde internaționale. Performanța are la bază investiții în infrastructură, în oferta educațională, în resursele umane, cât și parteneriate puternice cu mediul economic ”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*