Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara se află în clasamentul celor mai bune instituții de învățământ superior din lume

universitatea de vest

O universitate de stat din Timișoara a reușit performanța ca, pentru cel de-al treilea an consecutiv, să fie inclusă în topul celor mai bune universități din lume, QS World University Rankings, care a fost publicat astăzi.

Este vorba despre Universitatea de Vest din Timișoara, care se află pe locurile 700+ alături de alte două universități de stat din România, și anume Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. Mai mult, Universitatea din București este cea mai bine clasată instituție de învățământ superior din România, ocupând pozițiile 651 – 700.

Potrivit Hotnews.ro, topul este realizat de QS pe baza reputatiei academice (40%), reputatiei in randul angajatorilor (10%), raportului intre numarul de studenti si corpul didactic (20%), numarului de lucrari academice listate in publicatii de specialitate (20%), numarului cadrelor didactice internationale (5%), numarului studentilor internationali (5%).

QS World University Rankings este clasamentul celor mai bune 800 de universități din întreaga lume și este realizat anual, începând cu 2004.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*