Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara vine în sprijinul românilor care se luptă cu depresia

depresie

Universitatea de Vest din Timișoara sare în sprijinul oamenilor care se luptă cu depresia printr-un rogram profesionist de psihoterapie online a acestei boli.

Astfel, în această lună a fost lansată a doua rundă de selecție pentru programul de PsihoTerapie Online a Depresiei (PsiTOD). Programul se adresează persoanelor care se simt singure, trăiesc stări depresive, emoții de tristețe, anxietate sau lipsă de speranță. Fiind livrat online, programul PsiTOD poate fi accesat de la orice calculator conectat la internet, inclusiv de către românii care momentan sunt rezidenți în alte țări. Românii incluși în studiu vor avea acces gratuit la program și timp de 9 săptămâni vor beneficia de asistență psihologică acordată online.

Rezultatele preliminare, obținute în urma primei runde de intervenție, sunt încurajatoare. Majoritatea participanților care au parcurs cel puțin 6-7 module (din maxim 9) a înregistrat o scădere semnificativă a depresiei comparativ cu pre-testul. „Aceste rezultate ne motivează să încurajăm persoanele incluse în studiu să se angajeze activ în tratament, întrucât acest lucru poate fi o modalitate eficientă de ieșire din depresie”, spun reprezentanții Universității de Vest din Timișoara.

Românii care doresc să beneficieze de Programul PsiTOD se pot înscrie gratuit pe pagina de web a proiectului https://www.iterapi.se/sites/psitod la secțiunea Înregistrare. Odată înscrise, persoanele vor fi direcționate către chestionarele de screening care necesită aproximativ 50 min pentru a fi completate. Vor fi selectate doar persoanele care pot beneficia maximal de această intervenție. Numărul de locuri este limitat, motiv pentru care încurajăm înscrierea cât mai rapidă în program.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*