Ultimele stiri

Universitatea de Vest îi provoacă pe Klaus Iohannis și Victor Ponta la o dezbatere publică, la Timișoara

marilen pirtea

Universitatea de Vest din Timișoara a propus organizarea unei dezbateri publice, în Aula Magna a instituției, între candidații din turul doi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Victor Ponta. Reprezentanții instituției au transmis deja invitația la dezbatere către cei doi candidați, așteptând în acest moment un răspuns.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, argumentează, prin intermediul unui comunicat de presă, de ce crede că ar fi bine să aibă loc un astfel de dialog între cei care aspiră la cea mai înaltă funcție din stat, mai ales că se împlinesc 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

„Pentru noi, timișorenii, fiecare decembrie înseamnă în același timp un prilej de aniversare, dar și de comemorare. Aniversarea înfrângerii sistemului comunist este însoțită de fiecare dată de onorarea memoriei celor care, prin sacrificiul personal, au făcut posibil momentul victoriei. În fiecare an, întrebările care ne vin în minte sunt aceleași: suntem noi demni de acest sacrificiu? Ce ar trebui să facem pentru ca România să fie la înălțimea speranțelor celor care în urmă cu 25 de ani și-au dat viața pentru ca libertatea noastră să fie astăzi posibilă? Care este proiectul care poate motiva societatea românească și îi poate întări convingerea în valorile democratice pentru care s-a murit în urmă cu 25 de ani? Considerăm că, mai mult ca niciodată, cetățenii României sunt interesați să afle care este răspunsul la aceste întrebări în opinia celor care aspiră la cea mai înaltă funcție în stat, funcția de Președinte al României”, precizează Marilen Pirtea.

Rămâne de văzut dacă cei doi candidați vor accepta invitația.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*