Ultimele stiri

Universitatea de Vest plătește cu 50 % mai puțin pentru energia electrică. Ce soluție a găsit pentru a face economii și la gaze naturale

marilen pirtea

Universitatea de Vest din Timișoara a realizat o economie de 48% la factura de energie electrică în luna martie 2014, față de aceeași lună a anului precedent, după ce a decis achiziționarea acesteia pe platforma Bursei de Mărfuri.

Astfel, dacă în martie 2013 UVT plătea pentru energia electrică 44.542 de euro, în martie 2014 factura a fost cu 48% mai mică, de 23.278 euro. Noul contract care prevede furnizarea energiei electrice la un preț cu 53 % mai mic față de cel perceput de reprezentanșii Enel a intrat în vigoare la începutul acestui an.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timișoara se află în momentul de față în procedură de achiziție și licitație, pe Bursa de Mărfuri, pentru achiziționarea de gaze naturale la un preț redus față de cel actual. Procedurile sunt estimate a fi finalizate în decursul unei luni.

“Ne-am propus reducerea și eficientizarea cheltuielilor, fără a afecta activitatea Universității. Iată că rezultatele se văd prin cumpărarea energiei electrice de pe bursă. Mergem și mai departe și vizăm achiziția de gaze naturale de pe Bursă, la un preț mai mic decât cel pe care îl plătim acum. Profităm de concurența de pe piață pentru a eficientiza cât mai mult utilizarea banilor”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*