Ultimele stiri

Universitatea din Reşiţa, implicată într-un scandal de corupţie, vrea să fie absorbită de Universitatea de Vest. De ce nu a luat o decizie instituţia timişoreană

universitatea de vest

Reprezentanţii Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa nu au stat pe gânduri şi au fost de acord ca singura instituţie de învăţământ superior din judeţul Caraş-Severin să fie absorbită de Universitatea de Vest din Timişoara, după scandalul de corupţie în care au fost implicaţi, în această vară. Pe de altă parte, universitatea timişoreană nu a luat încă o decizie oficială.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a venit astăzi cu câteva precizări, prin intermediul unui comunicat de presă. „Asigurarea calității educației și a cercetării se face în UVT prin reguli clare atât pentru ocuparea posturilor academice, cât și pentru toate procedurile din universitate. Ștacheta UVT este ridicată, fiind mai strictă și mai fermă decât în majoritatea universităților din țară. Această fermitate ne garantează prestigiul, astfel dorim să ne clădim numele în rândul angajatorilor absolvenților noștri. Calitatea unei universități pornește de la elemente simple precum participarea la cursuri, examinarea corectă și riguroasă, existența dotărilor, dar trebuie să includă și respectarea tuturor indicatorilor scientometrici în procedurile de autorizare, acreditare și acordarea de titluri academice. UVT a dovedit și va dovedi în continuare toleranță zero la orice încălcări ale eticii și deontologiei profesionale, garantând un învățământ academic de maximă seriozitate. Salutăm în acest sens și măsurile care s-au luat la Reșița, pași clari în direcția eliminării unor practici păguboase pentru prestigiul universității”, spune Marilen Pirtea.

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara mai este de părere că fuziunea prin absorbţie a Universităţii din Reşiţa de către UVT trebuie să însemne pentru învăţământul superior din judeţ un nou început. „Reșița merită un învățământ superior de calitate, corect și util comunității locale și regionale. UVT va face tot ce îi stă în putință să promoveze o asemenea ofertă educațională”, mai consideră Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*