Ultimele stiri

Universitatea Politehnica a obligat Primăria să-i dea aproape 5 milioane de lei! Cum s-a putut așa ceva?

Robu Sala Polivalenta

Primăria Timișoara alocă încă 4,8 milioane de lei pentru noua Sală Polivalentă! Totul se înâmplă după o solicitare a Universității Politehnica și în urma unor ample discuții între aleșii locali.

Cele două instituții sunt asociate în acest proiect  în valoare totală de 29,9 milioane de lei din anul 2013, când lucrarea demarată de  Nicolae Robu pe vremea când era rector a ajuns în impas din cauza fondurilor insuficiente. Până acum Politehnica a alocat aproximativ 15 milioane de lei, iar Primăria alte 10. Acum însă, pentru finalizarea lucrărilor, instituția universitară a cerut Primăriei încă 4,8 milioane de lei.

Cererea, însă, a iscat discuții între aleșii locali.

“Nu înțeleg cum este posibil să nu se fi prevăzut în proiect, scaune, sistem de iluminat, lift, tabele electronice, control acces și alte astfel de investiții. Pentru că de aici a reieșit diferența de bani de care este nevoie acum”, a spus consilierul PSD, Dan Idolu.

Robu i-a explicat că în proiectul inițial, demarat doar de Politehnică aceste lucruri au fost prevăzute, însă la standard mult mai mici, standard ce s-au modificat odată cu asocierea cu Primăria.

“Cât am fost rector s-a făcut un proiect inițial, ce trebuie folosit de Universitate, pe cale de consecință la anumite standarde și nu omologată pentru competiții de anumit rang. Apoi a avut loc licitația publică pentru execuție, căci acolo se impunea licitație, la proiectare nu se impunea. La licitație a câștigat o firmă și s-a făcut construcția până la un anumit grad. Eu apoi mi-am încetat activitatea ca rector, dar apoi universitatea mi-a semnalat că nu mai are fonduri să continue lucrările, așa că am venit cu inițiativa de a ne asocia pentru că Timișoara are nevoie de o Sală Polivalentă. Cu acea ocazie , însă, s-au modificat standardele, pentru că orașul avea nevoie de o capacitate mult mai mare. Dotările sunt acum altele decât cele gândite inițial”, a explicat primarul Robu.

Nemulțumit s-a arătat și consilierul PLR Nistor Geană  care susține că CL nu a cunscut că s-au făcut astfel de modificări și critică atitudinea UPT cu privire la felul în care a gestionat situația.

În final, proiectul a fost votat  cu mențiunea că valoarea nu poate fi suplimentată, iar investiția PMT va rămân la 50%.

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*