Ultimele stiri

Universitatea Politehnica din Timișoara are un Centru de Competențe în Plasturgie. Cât de folositor este pentru studenți și companii

facultatea de mecanica

Studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara se pot specializa într-un domeniu care este la mare căutare, mai ales în industria automotive. Și asta pentru că, astăzi, a fost inaugurat în cadrul Facultății de Mecanică din UPT un Centru de Competențe în Plasturgie, singurul de altfel din vestul țării.

Investiția a costat 560.000 de euro, centrul fiind realizat într-un an și jumătate, cu sprijinul a numeroase companii din vestul țării care au contribuit financiar. „În industria automotive se încearcă înlocuirea metalului cu materiale plastice, există o orientare spre dezvoltarea produselor din materiale plastice și pentru asta e nevoie de specialiști. Am făcut o vizită în Germania la o companie și am observat că elemente din metal mai ales din caroseria mașinilor sunt înlocuite cu elemente din materiale plastice, și nu numai”, a precizat Inocențiu Maniu, decanul Facultății de Mecanică din cadrul UPT.

Potrivit reprezentanților universității timișorene, din octombrie 2015 va fi creat și un master în plasturgie, la care se pot înscrie ingineri care doresc să se specializeze în acest domeniu. „Inaugurarea centrului este o dovadă a menținerii legăturii Universității Politehnica din Timișoara cu mediul economic. Centrul de Competențe în Plasturgie vine să acopere un gol imens din industria românească, apărut ca urmare a lipsei unor programe care să pregătească specialiști”, a declarat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*