Ultimele stiri

Universitatea Politehnica din Timișoara și-a deschis porțile pentru peste 15.000 de studenți

universitatea politehnica

Peste 4000 de studenți au fost prezenți luni la festivitățile de deschidere oficiate în cele zece facultăți ale Universității Politehnica Timișoara. Ca de fiecare dată au participat reprezentanți ai conducerii universității, decanii facultăților, distinși membrii ai mediului academic, oficialități locale, precum și colaboratori din mediul economic.

Fiecare dintre ceremoniile organizate a debutat cu noul Imn al Universității Politehnica. „Pentru noi este începtul unui nou an universitar, pentru dumneavoastră – startul într-o perioadă a vieții de care vă veți aminti cu drag mulți ani de acum înainte. Politehnica nu înseamnă doar o desfășurare extraordinară de forțe, clădiri și laboratoare de nivel european, Politehnica înseamnă un spirit, așa cum a fost definit de cel care a întemeiat Politehnica. Acest spirit trebuie să-l duceți dumneavoastră mai departe”, aprecizat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Seria ceremoniilor a fost deschisă de Facultatea de Automatică și Calculatorare unde a avut loc și premierea laureaţilor tradiţionalului concurs de programare „Alexandru Rogojan”. De asemenea, la Facultatea de Electronică și Telecomunicații, la Facultatea de Mecanică și la Facultatea de Construcții, studenții cu rezultate deosebite în anul precedent, au primit premii substanțiale în bani și obiecte, din partea unor parteneri economici de tradiție.

Începând cu anul universitar 2015/2016, festivitatea de deschidere va cunoaște noi dimensiuni, întrucât Politehnica Timișoara își propune să organizeze o singură manifestare pentru studenții de la toate specializările. Așadar întâlnirea va avea loc la noua Sală Polivalentă de lângă Baza Sportivă 2 a Politehnicii, transmite codnucerea instituției.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*