Ultimele stiri

Universitatea Politehnica și Universitatea de Medicină din Timișoara primesc 40 de milioane de lei pentru cercetare

universitatea politehnica timisoara

Vești bune aduse de reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene pentru două universități de stat din Timișoara. Universitatea Politehnica și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” primesc 40 de milioane de lei pentru cercetare, dezvoltare și inovare în cadrul operaţiunii „Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri CD (laboratoare, centre de cercetare)”.

Cele două proiecte pe care le implementează universitățile timișorene se aflau pe lista de rezervă, alături de alte 15 proiecte. „Suplimentarea bugetului alocat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice pentru cercetare, dezvoltare şi inovare şi semnarea acestor contracte au o importanţă extrem de mare pentru dezvoltarea infrastructurii publice în acest domeniu. Cercetarea, dezvoltarea şi inovarea reprezintă motorul dezvoltării unei societăţi bazate pe cunoaştere în scopul asigurării unei vieţi mai bune pentru români şi a dezvoltării economiei locale”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Universitatea Politehnica a primit 21 de milioane de lei pentru implementarea proiectului “Platforma integrată de cercetare-dezvoltare pentru comportarea construcțiilor la acțiuni extreme”, iar Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” primește 19 milioane de lei pentru proiectul “Studiu multicentric privind utilizarea abordului robotic în corelarea scăderii nivelului de adipokine circulante din obezitate cu riscul aparației cancerului pelvin”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*