Ultimele stiri

UNPR vrea să se voteze de la 16 ani. Ce crede primarul Nicolae Robu

În timpul și după alegerile prezidențiale din luna noiembrie, sistemului de votare din România a scos pe tapet o serie schimbări propuse de politicieni. Vorbim, de exemplu de modificarea vârstei la care tinerii pot vota, propunere venită recent din partea UNPR.

Astfel, formațiunea propune modificarea vârstei de la care tinerii pot merge la vot de la 18, la 16 ani, spunând că generațiile actuale sunt mult mai mature și au capacitate de discernământ  de mult mai tineri.

Subiectul a fost comentat și de primarul Nicolae Robu, însă acesta nu a dorit să se pronunțe clar în favoarea sau defavoarea acestei propuneri. Edilul a menționat că ideea prpusă de UNPR trebuie studiată de specialiști.

„Trebuie să se pronunţe specialişti în domeniu şi să vedem cum se face şi în alte ţări. Nu ştiu în ce ţară se votează de la 16 ani, dar dacă specialiştii ajung la concluzia că un copil de 16 este la fel de matur în gândire încât să aibă drept la vot nu este nicio problemă. Probabil că dacă era aşa şi în Germania sau SUA se vota de la acea vârstă”, a explicat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*