Ultimele stiri

Uriașa fundă roz, simbol al unei campanii de luptă împotriva cancerului la sân, a ajuns din Timișoara la Oradea

funda roz campania help25

Echipa campaniei Help25, destinată conștientizării și informării cu privire la cancerul la sân, alături de partenerii săi, a decis să aducă în prim plan un simbol al speranţei şi al renaşterii. Este vorba despre o uriaşă fundă roz, care a luminat mai întâi centrul Timișoarei (locul de naștere al Campaniei Help25), atrăgând atenţia comunităţii cu privire la riscurile cancerului la sân şi la importanţa diagnosticării precoce a acestei boli.

Dacă finalul lunii decembrie și luna ianuarie au fost dedicate Timișoarei, iată că, din februarie, uriașa fundă roz a pornit în….. turneu. Prima oprire este Oradea, simbolul campaniei Help25 fiind amplasat în zona centrală a orașului. Va rămâne acolo de-a lungul întregii luni, făcând astfel cunoscută această campanie și în rândul cetățenilor din Oradea.

„Considerăm că inițiativa este bine venită, cu atât mai mult cu cât Campania Help25 se adresează persoanelor din Regiunea de Vest a țării și cu cât printre beneficiarele mamografiilor gratuite se vor număra și femei din județul Bihor”, transmit inițiatorii campaniei. Caravana Help25 va porni, ulterior, și spre alte orașe, respectiv Lugoj, Arad, Craiova, Iaşi, Bucureşti.

Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp. 5000 de mamografii gratuite vor fi oferite, ulterior, femeilor cu venituri reduse sau fără venituri din Regiunea de Vest a țării.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*