Ultimele stiri

Usturoi murat

usturoi murat

Ingrediente: 400 g usturoi, 250 ml oțet de vin, 2 ardei iuți roșii (sau 3 lingurițe de fulgi de ardei iute), 100 ml vin alb, 2-3 lingurițe de sare grunjoasă, 2-3 lingurițe de zahăr.

Mod de preparare: Cureți usturoiul bine și tai ardeii iuți feliuțe subțiri. Între timp, pui oțetul cu zahărul, sarea și vinul la fiert. Lași să dea în câteva clocote, după care iei vasul de pe foc. Adaugi cățeii de usturoi în amestecul de oțet și îi lași cel mult 2 minute. Scoți usturoiul cu o paletă, îi așezi în borcane, pui feliuțele de ardei, apoi torni lichidul fierbinte. Acoperi borcanele și le lași încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit complet le depozitezi în loc răcoros, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*