Ultimele stiri

UVT reprezintă România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015

 Competiția are loc în fiecare an în Statele Unite ale Americii, este un eveniment de mare profil și atrage concurenți din întreaga lume. În acest an, evenimentul va avea loc în Dallas, Texas, în perioada 9-12 august.

România este reprezentată pentru prima dată la această prestigioasă competiție de către Universitatea de Vest din Timișoara, prin studentul Manuel Bășcărău Han, specializarea Informatică Economică, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor. Acesta va intra în competiție cu cei mai buni utilizatori Excel 2010 din lume pentru obținerea titlului de Campion Mondial Microsoft Excel 2010. Selecția s-a făcut prin intermediul examenului de Specialist Microsoft Office organizat de Certiport, în cadrul căruia a obținut cel mai mare punctaj. Din România, mai participă un student de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Trebuie să ne obișnuim cu asemenea competiții. Avem studenți extrem de bine pregătiți, am redus discrepanțele în infrastructura de studiu și cercetare, motivăm tinerii să facă performanță, astfel că nu avem motiv să nu concurăm la cel mai înalt nivel. Dovadă stau și rezultatele studenților noștri în numeroase competiții internaționale”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015 este organizat de Certiport/Pearson VUE, în parteneriat cu Microsoft. Competiția globală Microsoft Office 2015 se desfășoară pe următoarele secțiuni: Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, Word 2013, Excel 2013 și PowerPoint 2013.

“Interesul și participarea tinerilor la această competiție mondială a crescut în fiecare an – doar anul trecut au intrat în competiție peste 750.000 de studenți din 40 de țări,” declară Bob Whelan, Președinte și CEO al companiei Pearson VUE/Certiport.

În timpul competiției, concurenții vor trebui să finalizeze un proiect care cuprinde o serie de sarcini de lucru Excel – aceste sarcini trebuie executate cât mai corect și într-un timp cât mai scurt. De multe ori, departajarea se face în funcție de timpul de realizare a proiectului, deoarece mulți candidați execută sarcinile de lucru Excel fără greșeală.

„Mă simt onorat ca prin intermediul Universității de Vest să am ocazia să particip la această competiție de talie mondială. Am avut parte de un training intensiv și sper că voi obține rezultate cât mai bune, având ca obiectiv personal clasarea între primii trei. Sunt sigur că va fi o experiență inedită”, spune studentul UVT, Manuel Bășcărău Han.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*