Ultimele stiri

Va fi grevă la primăriile din Timiș, dar nu și la Primăria Timișoara. Ce spune Nicolae Robu

Primaria Timisoara

Angajații din administrațiile locale intră în grevă și vor opri lucrul la sfârșitul acestei luni pentru o întreagă zi. Oamenii vor salarii mai mari și tichete de masă pentru toți funcționarii. În Timiș, peste 1.500 de persoane au semnat pentru protest, dar cei de la Primăria Timișoara nu și-au exercitat acest drept.

Primarul Nicolae Robu spune că nu a discutat cu cei ce lucrează în Primărie și spune că nu i-a încurajat să semneze pentru grevă, dar nici nu i-a descurajat să facă acest lucru.

„N-am avut nicio discuție cu angajații. Nu sunt mulțumiți (n.r. de salarii) , n-au cum să fie mulțumiți, dar nu știu…este o problemă în care primarul nu se implică. Este dreptul oamenilor. Primarul nu-i încurajează, nici nu-i descurajează. E dreptul lor”, a explicat edilul.

Nici în luna februarie, atunci când angajații din administrația publică au oprit programul de lucru pentru jumătate de oră în semn de protest, funcționarii din Primăria Timișoara nu au participat la acțiune.

Chiar dacă au transmis Guvernului, încă de anul trecut, o adresă prin care au cerut acordarea de tichete de masă sau norma de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală şi creşteri salariale începând cu 1 ianuarie 2015, reprezentanţii FNSA spun că guveranții au făcut ureche surdă la solicitările lor, chiar dacă celelalte categorii de bugetari au beneficiat de astfel de schimbări. Drept urmare, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional.

„Le reamintim guvernanţilor că aceleaşi promisiuni le-au fost făcute salariaţilor din administraţia publică locală şi în anul 2012, când s-au angajat că vor modifica salarizarea deficitară a acestei categorii de personal, obţinând astfel votul majorităţii angajaţilor din primării şi consilii judeţene din România. Modul în care şi-au respectat aceste promisiuni reiese din situaţia actuală privind salarizarea şi drepturile angajaţilor din administraţia publică locală din România, unde peste 50% din angajaţi au venitul egal cu salariul minim pe economie ( 975 lei). Din aceste motive are loc un exod masiv al salariaţilor din sector, care de multe ori preferă să desfăşoare activităţi necalificate în ţări din cadrul Uniunii Europene”, transmite Valer Suciu, preşedintele FNSA.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*