Ultimele stiri

Va fi INTERZIS la terase Piața Libertății! Ce spune primarul Nicolae Robu

Piața Libertății se află în plină reabilitare, iar când va fi gata promite să fie unul dintre punctele de vârf ale orașului de pe Bega. Dar oricum ar fi, la vară timișorenii nu se vor putea relaxa aici decât stând pe băncuțele ce vor fi amplasate odată cu finalizarea lucrărilor, căci terasele vor fi interzise în această zonă.

Municipalitatea va permite, totuși, amplasarea acestora în Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii şi pe străzile din centrul istoric al Timişoarei.

„În Piața Libertății nu vom avea terase, acolo nici nu avem prevăzute instalații electrice. Și nici nu sunt necesare terasele, avem suficient loc în Piața Unirii, în Piața Victoriei, pe toate străzile de aici”, a afirmat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Vă ramintim că amenajarea Pieței Libertății a creat controverse în rândul timișorenilor și peisagiștilor nemultumiți că au dispărut copacii. Totuși, edilul Nicolae Robu o ține pe a lui. Spune că în toate ţările vestice pieţele centrale sunt lipsite de copaci şi spaţii verzi, acesta nefiind parcuri.

Primarul Nicolae Robu anunță că lucrările unt în grafic. Astfel că acum muncitorii mai au de terminat pavajul, iar apoi se va monta un sistem de bănci și vor fi aduși și câțiva arbori, în ghiveci. Conform proiectului, Piața Libertății va fi pavată cu piatră naturală și cărămidă clincherizată, în cercuri concentrice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*