Ultimele stiri

Valentin Moldovan: „S-au semnat la București două protocoale de alianță între PNȚCD și PMP”

Valentin Moldovan, președintele PNȚCD Timiș, a precizat în conferința de presă de astăzi că în data de 30 august s-au semnat la București două protocoale de alianță între PNȚCD și PMP.

„Primul protocol se referă la susținerea candidaturii doamnei Elena Udrea la alegerile prezidențiale care va candida sub sigla PMP, dar va fi sprijinită de PNȚCD. Pe lângă aceasta, un lucru foarte important pentru noi este semnarea a unui protocol de alianță PMP-PNȚCD de colaborare și sprijin în toate scrutinurile electorale și în activitatea politică, cel puțin până în 2016. În protocol e trecut că vom participa împreună la orice tip de alegeri, parțiale sau normale, locale, parlamentare”, spune Valentin Moldovan.

Mai mult, președintele PNȚCD Timiș susține că PNȚCD se obligă prin acest protocol să sprijine PMP pentru intrarea în Partidul Popular European.

„S-a depus solicitarea, urmează să se discute la Bruxelles acceptul de intrare cu drepturi depline în cadrul Partidului Popular European și al Mișcării Populare. Aceste protocoale sunt premergătoare probabil unui acord mai lărgit de alianță politică. Sperăm în funcție de rezultatele de la alegerile prezidențiale, să se semneze în cursul primului trimestru al anului viitor, dacă nu mai devreme, un acord prin care cele două partide vor acționa în comun sub formă de alianță politică. Alianța rămâne deschisă și altor partide. Urmează să vedem ce se va întâmpla după alegerile prezidențiale”, susține Valentin Moldovan.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*