Ultimele stiri

Vântul a făcut ravagii în Hunedoara. Peste 1.500 de familii fără curent electric, un stâlp de iluminat doborât și un copac smuls

vânt

Peste 1.500 de familii din şase localităţi din judeţul Hunedoara au rămas fără energie electrică, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza vântului puternic, care a rupt un copac la Hunedoara şi un stâlp de iluminat la Deva

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică echipajele ISU au intervenit în judeţ după ce s-au înregistrat pagube din cauza vântului puternic, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

„Timp de trei ore vântul a înregistrat intensificari care la rafală au atins 50-60 kilometri la oră, iar izolat 70 de kilometri la oră, producând pagube. O echipă de pompieri de la detaşamentul Deva a intervenit pentru înlăturarea de pe carosabil a unui stâlp de iluminat stradal căzut pe strada Avram Iancu. Un alt echipaj de pompieri de la Detaşamentul Hunedoara a acţionat pentru fragmentarea şi îndepartarea unui copac smuls de vânt, care a căzut pe faţada unui bloc în municipiul Hunedoara, pe Bulevardul 1848. Nu au existat avarii la faţada blocului, la geamuri sau la balcoane”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Județul Hunedoara s-a aflat sub cod galben sâmbătă seara. De altfel, incidente din cauza vântului puternic au avut loc în tot vestul și centrul țării.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*