Ultimele stiri

Vară japoneză la Timișoara, pe Calea Sabiei

arte martiale

Vara e un timp perfect pentru cei care, la Timișora, decid să facă primii pași pe Calea Sabiei, fie că sunt copii care visează la o vacanță plină de aventură și experiențe noi, fie că sunt adulți fascinați de Japonia și de vechile arte marțiale nobile, al samurailor.

Clubul Sportiv Sam-Sho deschide o nouă sesiune de înscrieri pentru începători, la disciplinele marțiale kendo, iaido și kyudo. Este unicul club din Timișoara în care se practică aceste discipline tradiționale japoneze.

Antrenamentele se desfașoară pe str. Petalozzi, nr 22, după următorul program:  kendo (Calea sabiei), scrimă japoneză, în zilele de luni și miercuri în   intervalul 17:00 – 18:30 și sâmbăta între 10:00 și 12:00:  iaido (în traducele directă: calea prezenței mentale și a acțiunii imediate), se desfășoară marți, de la orele 16:00.

În iaido se studiază tehnica de sabie, după vechile școli japoneze. Kendo poate fi practicat de oricine, de la copii de 6-7 ani în sus. Armura vechilor samurai, yoroi, s-a stilizat în kendogu, katana – sabia, s-a transformat în shinai, sabia de bambus, dar spiritul de luptă a vechilor samurai a rămas neschimbat, mai explică Ianăs sensei.

Tot în cadrul Clubului Sam-Sho se poate practica și kyudo (Calea arcului), o veche disciplină niponă, în care mișcările lente amintesc de ceremonia ceaiului. Antenamentul se ține duminica între orele 10:00 și 13:00. Iaido și Kyudo sunt recomandate persoanelor cu vârste de peste 14 ani. Detalii despre inițierea în aceste arte marțiale, la tel. 0766494979.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*