Ultimele stiri

Vârsta nu contează! Ce afaceri făcea un copil de 15 ani și ce i-au confiscat oamenii legii

Nici n-a ajuns la vârsta majoratului și deja se ocupă cu afaceri dubioase. Vorbim de un băiat de 15 ani, care comercializa ilegal petarde și artificii. Nu este singurul care se ocupă cu așa ceva. Oamenii legii au mai depistat în cursul zilei de ieri și un alt tânăr implicat în astfel de afaceri.  De la cei doi, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor aproape 4000 de articole pirotehnice.

Astfel, marți dimineața, poliţiştii Secţie 3 Timişoara l-au depistat pe băiatul  de 15 ani, din comuna Ghilad, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice.În urma verificărilor, s-a stabilit că minorul deţinea ilegal 480 de articole pirotehnice (petarde.) În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii municipiului Lugoj au depistat, într-o piaţă din municipiu, un tânăr de 21 de ani care deţinea ilegal în vederea comercializării articole pirotehnice. În urma inventarierii, s-a stabilit că tânărul deţinea aproape 3400 de articole pirotehnice (petarde).

În ambele cazuri, cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pe numele celor doi tineri fiind întocmite dosare penale pentru producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materialelor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii continuă activităţile în cadrul acţiunii naţionale „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*