Ultimele stiri

Varză călită cu carne de porc

varza calita cu carne de porc

Ingrediente

500 g carne de porc
1 varză murată
2 linguri ulei (sau untură de porc)
1 linguriţă cimbru uscat
boia de ardei dulce
piper proaspăt râşnit
200 ml smântână

Cum se prepară

Se porţionează carnea, se prăjeşte cu puţin ulei (sau cu untură de porc topită), la foc iute, până începe să-şi schimbe culoarea. Se dă focul mai mic, se condimentează cu piper proaspăt râşnit, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit, în zeama lăsată de carne. Se mai adaugă din când în când câte puţină apă caldă, până când carnea este bine pătrunsă.

Între timp, se scurge varza de zeamă, se taie fideluţă şi se adaugă peste carne. Se căleasc împreună, amestecând mereu să nu se prindă. Se adaugă cimbrul uscat şi se fierb înăbuşit încă 35 de minute. Se mai amestecă din când în când.

Se serveşte caldă, garnisită cu boia de ardei dulce şi cu smântână, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*