Ultimele stiri

Verde la comercializarea de alcool în Complexul Studențesc!

Subiectul controversat al consumului de alcool în Complexul Studențesc naște noi discuții printre aleșii locali. Întoarsă pe toate părțile, adoptarea noii hotărâri de Consiliu Local prin care este permisă comercializarea alcoolului, dar este interzis consumul acestuia în perimetrul campusului universitar  a fost adoptată.

Astfel, magazinele și buticurile din campusul universitar vor avea de acum încolo dreptul de a comercializa alcool în Complexul Studențesc. Cu toate acestea, cei care cumpără nu au voie să consume băuturi alcoolice la terase sau în baruri, deoarece consumul de alcool va fi interzis.

“S-a ridicat interdicţia să se vândă alcool în Complexul Studenţesc, dar nu să se consume pe loc. De ce se face asta? Se face pentru că studenţii şi administraţiile universităţilor consideră că studenţii, fiind cetăţeni majori, adulţi în toată firea, au dreptul să consume alcool şi că nu trebuie să îi trimitem la nu ştiu ce distanţă dacă vor să îşi cumpere. Interdicţia de consum de alcool în unităţile comerciale din Complex s-a păstrat pentru a nu se crea locuri în care să vină lumea interlopă. Problema este că în locurile acestea în care se consumă alcool într-o zonă precum Complexul Studenţesc, unde sunt foarte mulţi tineri, atrag lume interlopă. Este un lucru dovedit şi în Timişoara şi în alte părţi. De aceea s-a păstrat interdicţia de a se consuma alcool în unităţi comerciale”, a explicat Robu.”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Proiectul a trecut vineri în Consiliul Local, chiar dacă consilierii PSD nu au fost de acord cu el. Alfred Simonis spunea că cel mai bine ar fi să fie amendați studenții, ci nu comercianții.

„Cum putem interzice consumul, aprobăm comercializarea, dar amendam comerciantul?”, a spus acesta.

O altă soluție pe care social-democratul o vede este aceea ca atât consumul, cât și comercializarea alcoolului să fie permise. Acesta motivează că Complexul Studențesc nu este un spațiu închis, la fel cum sunt campusurile din străinătate, așa că aplicarea hotărârii nu va putea fi verificată așa cum trebuie.

Cu toate acestea, după hotărârea de vineri a aleșilor locali, vânzarea de alcool va fi permisă doar la buticuri și magazine, nu și în baruri și terase.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*